Wednesday 27 July 2011

David la 5 ani...

... a zis ca vrea sa fie paleontolog!

Petrecerea de ziua lui a avut ca tema "dinozaurii", tortul a fost cu dinozauri, cadourile pentru copii au fost cu dinozauri, iar el nu a plecat de acasa pana cand nu arata exact ca nenea paleontologul din cartea cu dinozauri! Incepand cu tricoul cel albastru al paleontologului si incheind cu binoclul si palaria de palentolog! 

Si cum de ziua mea (care a fost prin februarie) am fost racit cobza, iar Radu a avut examen, am cazut de acord cu David si ne-am serbat amandoi! 

Pentru ca vremea a tinut cu noi, am decis sa facem petrecerea in aer liber si am inchiriat un spatiu de picnic in Edworthy Park. Ce-i drept parcul e in cealalta parte a orasului, dar gratie prietenilor cu masina am reusit sa ne descurcam si cu transportul!

De indata ce am ajuns, Radu si-a umflat muschii si a  trecut la aparate!



Iar eu i-am furat obiectul muncii si am facut sedinta foto!



Dar m-am cumintit repede si am trecut la decorat!


Sa nu credeti ca am avut numai baloane, pahare, servetele si tort cu dinozauri! Nuuuu! Am mers dincolo de "simplu si rapid" si i-am facut lui David tot ce puteam cu dinozauri! Iata si piesa de rezistenta (ideea apartine Vioricai Dinu, o doamna cu maini de aur care face cele mai spectaculoase torturi!).



Casuta dinozaurilor!


Pterosaur & T-Rex


Stegosaurus & Ankylosaurus


Pterosaur, Apatosaurus & T-Rex


Picnic a fost chiar langa un loc de joaca, asa ca in timp ce adultii mancau si vorbeau vrute si nevrute, copii faceau si ei ce stiau mai bine: se jucau!









Mariuca & David


Toni, fratele Mariucai, a imprumutat putin palaria de cowboy a lu' tati :)






Mama si tata s-au distrat de minune cu Iris, printesa petrecerii. Probabil ca si-au adus aminte de vremea cand aveau si ei acasa doua pitice nazdravane! :D



Ei, dar a venit si momentul tortului! Sau mai bine zis a "torturilor"! Pentru ca petrecerea a fost romano-engleza, am cantat si "La multi ani!" si "Happy Birthday!" :)



Bineinteles, David si cu mine am primit bucatile cele mai mari! Ne-am infipt amandoi in vulcanii preistorici: el la cel de ciocolata si zmeura, eu la cel de vanilie cu crema de lamaie! Roarrr!




David si cele 2 din 3 bunici (bunica Sanda, bunica Marina si bunica Marilyn)!



Paleontologul nostru cel obosit (dar fericit) si-a luat baloanele si a dat o raita prin parc, asa un pic, inainte de plecare. 




Ajunsi acasa, am dat iama in cadouri si nu ne-am lasat pana nu ne-am jucat cu TOATE! David cu ale mele si eu cu ale lui! Hahaha! Inainte de culcare am avut insa grija sa facem schimbul cuvenit, iar David nu s-a lasat pana nu si-a construit castelul si cavalerii Lego de abia primiti.

Vremea a tinut cu noi, invitatii au fost minuanti, iar mancarurile delicioase! Ce-i drept, bunica a contribuit din plin la realizarea lor, in timp ce baietii s-au ocupat de fabricarea casutei dinozaurilor.

Speram ca v-au placut pozele si promitem sa revenim cat de curand cu altele noi. 

Bunicii sunt foarte bine si parca au intinerit cu vreo zece ani. Tata s-a apucat de dulceturi, reparat toate cele si gradinarit, in timp ce mama face ce stie ea mai bine: organizeaza gospodaria, spune povesti si are grija ca Radu sa aiba pachetelul de mancare pregatit pentru a doua zi.

Intre timp eu ma strduiesc sa lucrez de acasa cu 3 copii pe capul meu (2 bunici si David)... Unul vrea sa fie lasat sa isi savureze cafeaua cu croissantul, altul nu stie unde e cimbrul, iar al treilea vrea ca mami si numai mami sa ii puna apa sa bea... :)

Radu e incantat de serviciu si de program, dar luna asta a fost cam bezmetica din toate punctele de vedere: cu venirea parintilor, cu noul job, cu David care sta acasa, cu orele pe care le-a lucrat in plus (nu va speriati, nu a lucrat mai mult de 9 ore/zi si toate sunt platite. sac!). Din august revine la program normal, asa ca va avea mai mult timp. Pentru ce, nici el nu stie! Il asteapta o lista lunga, iar in capul ei suntem eu si David! Hahaha!

Acum fug la somnic! M-am grabit sa scriu postul cat mai repede; scuzati greselile si foametea de litere. Voi corecta maine dimineata!



Imbratisari cu drag,

TecuFamily

Wednesday 20 July 2011

Calgary Stampede 2011

 

In fiecare an in luna iulie toata America de Nord se aduna cu mic cu mare in Calgary pentru a lua parte la cel mai mare festival in aer liber din intreaga lume. Este vorba, bineinteles, de Calgary Stampede, care isi are radacinile de prin 1886, cand Societatea de Agricultura a organizat primul "balci". Cativa ani mai tarziu, Guy Weadick, cunoscut mai ales pentru trucurile sale cu franghia, a introdus in programul balciului si popularul rodeo, ocupandu-se activ de promovarea evenimentului. Stampede-ul a devenit un eveniment anual in 1923.  


Guy Weadick si sotia lui, Florence LaDue

Stampede-ul debutaza intotdeauna cu o mare parada ce are loc in fiecare prima vineri din iulie. Cum anul acesta Ziua Canadei a picat chiar in prima vineri, evenimentul a fost amanat cu o saptamana. Tot in acest an am avut printre spectatori pe William si Kate sau "The Royals", cum li se mai zice pe aici.

Iata doar cateva imagini de la parada. Luati seama ca am facut cam 1000 de poze...







Masina in care se aflau Willima si Kate. Mai multe poze cu ei gasiti aici. Noi  nu am reusit decat sa vedem palaria lui William prin geamul fumuriul al masinii cu stegulet. :(


Primarul nostru Naheed Nenshi


In spatele calestii au venit printesele si reginele Stampede-ului din anii trecuti, chiar si din 1968!!


Stampede Queen 2011


Stampede Princesses 2011


Indian Princes 2011

Mai multe poze cu ele gasiti aici.










Hop si o masina de curatat strada deghizata in calut! Ce-i drept chiar aveam nevoie de ea, pentru ca la parada au participat in jur de 750 de cai! 


Nativi americani din cele 5 triburi care formeaza Tratatul 7 (Tsuu T'ina, Piikani, Stoney, Kainai si Natiunile Siksika) au intrat in toata splendoarea, purtandu-si mandri podoabele si coroanele impanate.






Nu puteau lipsi jucatorii de hochei ai echipei nostre Calgary Flames.







Mount Royal University, o binecunoscuta universitate care are o gramada de cursuri bune pentru adultii ce doresc sa isi echivaleze studiile, sa isi schimbe cariera sau sa isi aprofundeze cunostintele in diverse domenii,  sarbatoreste 100 de ani anul acesta. 



Tata la butoane!


The scouts!


























Masini de pompieri


Familia de cowboys :)

Imbratisari de la +27C!

Claudia & co