Friday 30 December 2011

Craciun 2011

24 Decembrie, 2011

Am fost invitati la cina de Ajunul Craciunului la familia noastra adoptiva, Marilyn si Clint. Trebuie sa stiti ca dragii nostri canadieni isi impodobesc bradul si isi decoreaza casa cam de pe la 1 Decembrie. Si il tin pana in Ianuarie, cand sarbatorim Epifania.

In timp ce Clint, Radu si David incercau sa ii prinda pe parintii nostri pe Skype, Marilyn pregatea in bucatarie faimoasa ei placinta cu carne. Placinta asta e foarte buna, singura problema este ca dureaza vreo 3 zile ca sa o faci... Asa ca Marilyn o face doar de Craciun si o inteleg, zau! Haha!


Cum nimeni nu prea avea nevoie de mine, am decis sa dau iama in decoratiuni... cu aparatul, evident!

Iata bradul lor ecologic. In unele case canadiene cadourile sunt puse sub brad inainte de Craciun cu vreo 2 saptamani. Ce daca mai aduce si Mosu' ceva? Cu cat sunt mai multe cu atat e mai frumos. 


Decoratiune a la Marylin! Mic, cochet si elegant :)






O alta traditie canadiana: felicitarile! Fie ca e ziua de nastere, Pastele, Craciunul, Ziua Recunostintei etc. felicitarile sunt puse la vedere in perioada sarbatorilor. Le gasesti deasupra semineului, agatate in rand pe o sfoara si prinse frumos pe perete sau intr-un cos cu o funda rosie. :)




O alta traditie: ciorapeii rosii agatati de ornamente frumoase ca acesti cerbi.





Ei, dar iata ca am prins Romania! Pe bunica Sanda o prinsesem inainte de a pleca de acasa, asa ca mai ramasesera cei de la Bucuresti. David s-a bagat si el un pic in seama, dar tot dadea tarcoale pe la cadouri. Pana la urma, Marilyn si Clint nu s-au mai indurat sa il tina pana dupa biserica si i-au daruit primul cadou de Craciun.








Dupa o masa copioasa, a urma un concert minunat si o slujba pe masura. Iata biserica noastra, Sf Pius al X-lea. Veti observa ca stilul este simplist si nu poarta fastul bisericilor si catedralelor din Europa.





















Si inapoi acasa! Tot la mancare! Dar de data asta ne-am infruptat cu ceva usor: legume crude si "dip", un sos special pentru legume, diversi crackers cu salsa facuta de Marilyn (retat secreta!) si alte "dip"-uri si "appetizers". Da, sosurile (in engleza "dip") sunt o alta traditie canadiana. Avem dip-uri pentru legume, pentru crackers, dip cu branza, dip cu anghinare, dip pentru paine, dip cu masline, DIP, DIP, DIP :) E foarte bun si sanatos. Daca le alegi pe alea care nu sunt pe baza de smantana sau maioneza.



25 decembrie 2011

Dimineata de Craciun! Uraaaa! A venit Mosu'! Va rog sa observati in partea dreapta casuta noastra din turta dulce. E facuta de mine si de David :) 
Si mai avem si paharul cu lapte si prajiturelele din care s-a infruptat Mos Craciun!

Poza doar cu baietii ca sa se vada mai bine cadourile. Haha! Mentionam ca David a avum cam 15 cadouri. Mici, dar multe, cum ii place lui, mie si lu' bunicu' Lori! Haha! Aaa, si mai trebuie mentionat si faptul ca David a zis: "Mosu' mi-a adus prea multe cadouri! Eu nu i-am cerut decat restul jucariilor de la nava spatiala!"





David a asteptat doar 2 lucruri: sa vina Mosu' cu setul complet de la nava spatiala si sa manance casuta din turta dulce!











Si asta a fost Craciunul 2011. Pe 26 Decembrie am fost la un Concert cu Stefan Hrusca. Evident ca o sa vina un post despre concert, nu?


Imbratisari cu drag,


Claudia & Co.

Concert de Craciun - David


De Craciun scoala lui David a organizat un concert de colinde. Iata mai jos cateva poze. :) 








Clasa lui David a fost prima care a cantat, asa ca piticii au stat cuminti in fata   colegilor si a parintilor pana a inceput spectacolul. 







Clasa lui David





A doua clasa de kindergarten








Si iata-i in actiune!





Cu o saptamana inainte, cele doua clase de kindergarten au invitat pe copii de la o gradinita din Ranchlands sa vina la scoala si sa cante pentru parinti. Clasa lui David a avut ca si la concert cornite de ren, iar cealalta clasa a avut coifuri de elfi.







Invatatoarea lui David ii ajuta un pic :)



Si apoi au cantat toti: de la tancii de 3 ani pana la piticii de 5 ani jumate :)










Imbratisari cu drag,
Claudia & co