Wednesday 20 July 2011

Calgary Stampede 2011

 

In fiecare an in luna iulie toata America de Nord se aduna cu mic cu mare in Calgary pentru a lua parte la cel mai mare festival in aer liber din intreaga lume. Este vorba, bineinteles, de Calgary Stampede, care isi are radacinile de prin 1886, cand Societatea de Agricultura a organizat primul "balci". Cativa ani mai tarziu, Guy Weadick, cunoscut mai ales pentru trucurile sale cu franghia, a introdus in programul balciului si popularul rodeo, ocupandu-se activ de promovarea evenimentului. Stampede-ul a devenit un eveniment anual in 1923.  


Guy Weadick si sotia lui, Florence LaDue

Stampede-ul debutaza intotdeauna cu o mare parada ce are loc in fiecare prima vineri din iulie. Cum anul acesta Ziua Canadei a picat chiar in prima vineri, evenimentul a fost amanat cu o saptamana. Tot in acest an am avut printre spectatori pe William si Kate sau "The Royals", cum li se mai zice pe aici.

Iata doar cateva imagini de la parada. Luati seama ca am facut cam 1000 de poze...







Masina in care se aflau Willima si Kate. Mai multe poze cu ei gasiti aici. Noi  nu am reusit decat sa vedem palaria lui William prin geamul fumuriul al masinii cu stegulet. :(


Primarul nostru Naheed Nenshi


In spatele calestii au venit printesele si reginele Stampede-ului din anii trecuti, chiar si din 1968!!


Stampede Queen 2011


Stampede Princesses 2011


Indian Princes 2011

Mai multe poze cu ele gasiti aici.










Hop si o masina de curatat strada deghizata in calut! Ce-i drept chiar aveam nevoie de ea, pentru ca la parada au participat in jur de 750 de cai! 


Nativi americani din cele 5 triburi care formeaza Tratatul 7 (Tsuu T'ina, Piikani, Stoney, Kainai si Natiunile Siksika) au intrat in toata splendoarea, purtandu-si mandri podoabele si coroanele impanate.






Nu puteau lipsi jucatorii de hochei ai echipei nostre Calgary Flames.







Mount Royal University, o binecunoscuta universitate care are o gramada de cursuri bune pentru adultii ce doresc sa isi echivaleze studiile, sa isi schimbe cariera sau sa isi aprofundeze cunostintele in diverse domenii,  sarbatoreste 100 de ani anul acesta. 



Tata la butoane!


The scouts!


























Masini de pompieri


Familia de cowboys :)

Imbratisari de la +27C!

Claudia & co

No comments:

Post a Comment