Wednesday 17 November 2010

Halloween

Cu toti stim ca Halloween-ul a trecut de ceva timp, stafiile au plecat de mult pe celalat taram, vrajitoarele si-au luat ceaunele sparte si s-au dus invartindu-se la ele acasa in padure, pe cand sculpturile in doveac au fost rontaite cu pofta de spiridusii cei rai si verzi care se ascund prin spatele caselor!

In plus, mai stim ca noi inca nu am apucat sa spunem povestea acestei seri!
Cum care poveste? Aia despre ce facuram, cum fu, ce ne-a facut sa plangem (pe unii dintre noi), ce prada am strans si cum ne-am distrat!

Fiind primul nostru Halloween, ne-am pregatit cu mare entuziasm pentru aceasta sarbatoare si drept urmare ne-am decis sa mergem la "Trick or treat!" cu cineva care "stie"! Am sunat prietenii si ne-am facut echipa cu Ping, Xiaoi, Emi si Eston!

Primul lucru: costumele! Luat!
Meet BatRadu! (cunoscut si sub numele de Liliacu'-Radu)
Meet FPC! (FlowerPowerClaudia, dar puteti sa ii ziceti si Mama-Floare)

BatRadu si FlowerPowerClaudia exersau "posing"-ul

Meet Captain David, urmasul lui Captain Jack Sparrow in carne si oase! Sau era Will Turner?...

Dupa ce am ajuns la destinatie (insemnand casa familiei Gui (aici aflati si de ce lui Ping i se mai spune si Pinguin!!)), am facut cunostinta cu prietenii prietenilor nostri si am decis (barbatii) ca domnii vor ramane acasa ca sa ii tina companie lui Eston, fratiorul lui Emi in varsta de 10-11 luni, in timp ce doamnele vor merge cu copii la Trick or Treat!
Mentionez ca am fost "avertizata" ca "ceaunul" lui David este insuficient pentru aceasta activitate si mi s-a propus sa iau cu mine niste pungi. Crezand ca fac haz pe seama mea, am refuzat politicoasa... si rau am facut!

La ora 18.00 trecute fix am pornit!


Zana Emi si Captain David

Liliac agatat in brad

Daca tu crezi ca asta e infricosator, stai sa vezi cum e sa treci pe langa o vrajitoare in marime naturala care incepe sa faca in toate felurile cand te astepti mai putin!!!

La inceput David nu prea era activ, ca nu intelegea cum merge treaba...

...dar dupa vreo 3 case s-a prins!

Am incercat sa le facem o poza, dar cine sa mai stea pe loc cand sunt atatea case cu goodies in jur??
Copii au uitat sa mai sune la usa cand au vazut pisica! :))
Cam pe aici am realizat ca lumea nu glumea cand zicea ca e nevoie de pungi!! Noroc cu Xiaoi, care a dat repede o fuga pana acasa si a adus pungi!

Ei, si aici au aparut chiar in spatele copiilor nostri 2 flacai la vreo 15 ani, care venisera si ei cu Trick or Treatul (cred ca e "legal" pana la 18 ani! :) ). Si asta nu ar fi fost nimic, daca nu erau amandoi imbracati in mantii negre cu masca din Scary Moovie pe fata... moment in care David a inceput sa planga rau si sa vrea acasa...
Cei doi baieti si-au scos imediat mastile si au incercat sa ii vorbeasca frumos, dar piciu' era prea speriat ca sa le mai dea atentie...
Cu chiu cu vai s-a calmat si a vrut sa faca poza la casele dragute!

In timp ce mama facea la casele mai putin dragute:

Frumoase, nu-i asa? Mai lipseau poneii roz si papuselele Barbie!

Din pacate asta e ultima poza facut cu aparatul, pentru ca ne-au murit acumulatorii... Imi pare rau ca nu am apucat sa facem poza la ultima casa la care am fost - una "strong"! "Decoratiunile" incepeau undeva in strada si cred ca se terminau pe acoperis, asta dupa ce treceau prin casa, evident! Panze de paianjen, traditionalul cimitir, nelipsitii lilieci zburatori si... piesa de rezistenta: un manechin in marime naturala, reprezentand un valet tipic Familiei Adams, care avea pe un platon un cap de...mort. De cum puneai piciorul in mijlocul "decoratiunilor" acestea incepeau sa iti anunte sosirea prin rasete isterice, tipete infricosate si sunete care mai de care "placute" urechii... Copii s-au bagat in picioarele mamelor si au refuzat sa "inainteze", drept urmare i-am luat eu de mana si i-am dus pana la usa. Au asteptat cuminti pana li s-a deschis (asta dupa ce am tipat eu in locul lor "Trick or Treat" ca ei aveau treaba sa se uite la valetul care le vorbea vrute si nevrute in engleza). Fetele si-au luat bomboanele, da' piciu' meu a dat bir cu fugitii cand a vazut-o pe doamna draguta care le-a deshis usa... acum, serios, chiar era draguta! Si normala in comparatie cu " micile decoratiuni"...

Si apropos de normal! La cateva case erau si petreceri unde am fost intampinati de Alice din Wonderland, Palarierul cel Nebun, Contele Dracula si zombies!! La una dintre ele o fetita de vreo 14 ani era deghizata in zombie si arata (pe cuvant de cercetas!) ca unul veritabil: imbracata intr-o "rochie" de-aia de se da la spital, cu parul valvoi, fata alba si cu rani pline de sange... si ea a vrut sa le dea copiilor bomboane!! A fost saraca cam dezamagita cand David al meu a fugit cat colo cand a vazut-o! :)):)) I-am zambit si io si i-am zis ca are un costum foarte "nice" si foarte "real"...

Aaaa! Si faza cea mai tare dintre toate! La una din case nu era nimeni, dar lasasera in fata usii o cutie plina cu dulciuri si un bilet in care ii ruga pe copii sa ia un singur "treat". Piciu' meu deja indesase vreo 2 in ceaun si cand am citit biletelul cu voce tare a zis imediat:"Mami, eu am luat 2!" si a scos repede una si a pus-o la loc! :):)

Dupa ce am inghetat o ora jumate la colindat, ne-am suit in masina si ne-am dus la o petrecere free pentru cei mici.

FPC, BatRadu si Captain David in actiune

Lume multa, jocuri berechet, dulciuri peste tot! Ce mai: Paradisul copiilor!
Ne-am distrat pe cinste si acolo si am mai strans inca o plasa de dulciuri, pentru ca dupa fiecare joc copii primeau bomboane/acadele/ciocolata!

Seara am cazut rupti de somn, dar a doua zi am avut grija sa contabilizam "prada"!

Daca ar fi dupa David, "prada" ar disparea in maxim 1 saptamana, dar noroc cu parintii care il mai tin in frau si care, pe ascuns, mai gusta si ei cate o bomboana, o ciocolata, o acadea... Dar shhh! Asta e secretul nostru!

Sper ca amestecul de cuvinte si poze au facut un cocktail bun (unde esti tu, Tavi, cu cocktailurile tale delicioase??) si ca ne puteti ierta pentru intarziere!

Si ca orice poveste de Halloween care se respecta, trebuie sa stiti ca am scris acest blog in miez de noapte, prin urmare scuzati-mi greselile gramaticale, de ortografie si care or mai fi ele... Limba romana, bat-o vina!

Pupaturi de peste ocean!

C.

4 comments:

  1. ce frumoooos! Cata distractie.... ce costume... ce decoruri...

    sunteti minunati!

    ReplyDelete
  2. Buna dragilor,
    Sa stiti ca pe fiecare dimineata deschid calculatorul pt.a citi si a vedea minunatele foto.Mai voi parca sunteti nascuti acolo!multa grija de voi!pupici

    ReplyDelete
  3. @DoarEu - unele dintre ele erau intr-adevar chiar minunate, dar altele.... te infricosau de-a binelea!

    @Miu B. - ne pare rau ca nu reusim sa scriem constant, o data la saptamana.... incercam cat putem, poate cand o sa am job o sa intram intr-un ritm. :)

    &Broscuta - cam scumpa la vorba, Broscuto! Din cate stiam broastele erau mai vorbarete (oracaiete) ;)

    ReplyDelete