Wednesday 1 December 2010

Farsele lui Cupidon


pentru Broscute

"Uachi-oachi si Oac-uac s-au intanit demult, tare demult... Cum? Nici nu mai stiu! Unde? Si asta au uitat! De ce? Pai, e simplu! Cupidon, fiul nelegitim al lui Mars si al Afroditei, le-a jucat o farsa (nu ca ar fi ei primii carora le joaca farse!) si i-a sagetat pe amandoi cu sageatile lui fermecate! Norocul (sau poate ca zeul-copil insusi a voit astfel) a fost ca acele sageti au avut capetele inmuiate in miere si nu in pelin (cum s-a mai intampat in alte dati).

Astfel, intr-o zi cu soare, Uachi-oachi l-a zarit pe Oac-uac stand pe o frunza de nufar si prinzand cu limba mustele prostite de atata caldura. A simtit cum inima i se face mica, mica, cat un mormoloc, nu alta! Obrajii, care de obicei ii erau verzi cu pete albicioase, s-au inrosit deodata si i s-au umflat muuult, nu ca ar fi vrut sa cante, ci pentru ca aerul i se oprise undeva intre piept si botic!

De cealalta parte a lacului, Oac-uac tocmai ce isi aruncase "prinzatorul de muste", cum ii placea lui sa isi alinte limba, cand, deodata, a observat o broscuta gata-gata sa se asfixieze si pe deasupra se mai si uita insistent la el! Si asta nu ar fi fost nimic, daca limba lui nu s-ar fi razgandit in ultima clipa si nu si-ar fi schimbat traiectoria, ajungand, cu un pleosc! veritabil, chiar pe ochiul lui stang! Chiar asa, sa stiti: pleosc!

Ete, fleosc! Daca nu ma credeti, spuneti voi povestea! ;)

Din cauza coliziunii neasteptate, Oac-uac a ajuns pe fundul lacului, lucru care a starnit un ropot de rasete ca de pisica lesinata din partea broscutei ce era sa moara mai devreme asfixiata!

Ingrijorat pentru soarta surorii lui de neam (si pentru ca era si un gentleman veritabil!), Oac-uac s-a ridicat repede la suprafata, uitandu-se ingrijorat dupa aceasta. Vazand-o tavalita pe jos de ras si tinanduse cu mana de burta, Oac-uac a respirat usurat, dar imediat s-a si infuriat! Adica, cum?! O pricajita de borscuta sa rada de el??

Suparat peste masura, din doua salturi se si afla in fata impricinatei, gata sa o ia la rost! S-a aplecat deaupra ei, pregatit sa isi verse pe ea naduful, dar ceva straniu s-a petrecut cu el in clipa aceea! S-a uitat buimac la pricajita din fata lui si a stiut in clipa aceea ca ceasul ii sunase!

Cum care ceas? Ala de insuratoare! De care fug toti broscoii veritabili! Noroc cu Cupidon ca mai joaca si el niste farse, ca altfel toate broscutele ar ramane singure...

Si uite asa s-a cunoscut Uachi-oachi si Oac-uac! Dar ei nu mai stiu! Sunt inca sub vrajile lui Eros si nici nu cred ca vor sa se elibereze prea curand! Le e prea bine acolo pe nuferii albi, printre trestiile inalte si salciile plangatoare sub care inoata nimfele, atunci cand reusesc sa scape de satiri!"

La Multi Ani, Adi (de nume) & Bog (pentru ca ai mai imbatranit inca 1 an)!




5 comments:

  1. Frumoasa poveste.sa mai scrii.La multi ani si din partea mea lui Adi&Bogdan.
    Mama_s

    ReplyDelete
  2. Cum zicea David.Super bunica asa zic si eu SUPER CLAUDIA.O poveste f.frumoasa pentru broscoi.Felicitari Clau si LA MULTI ANI ADI%BODA

    ReplyDelete
  3. ce frumooooos!

    bravo Clau!

    ReplyDelete
  4. Povestea e gresita. Altfel se intamplase totul in regatul ESA.
    Uachi - Uachi se machia de zor in oglinda lacului, iar Oac - Oac care trecea din intamplare pe langa ea cantand la cobza si prinzand muste obosite de caldura cu limba lui lunga, a fost instantaneu vrajit de Uachi - Uachi si uitandu-se insistent la ea ii spuse cu dulceata in glas: "Te mai machiezi mult ca inchide la Non-stop?".
    Uite asa s-au indragostit Uachi - Uachi si Oac - Oac.

    Multumim frumos pentru poveste. Foarte faina. Ne regasim in intregime, mai ales Andreea cu rasul ei de pisica si eu cu limba lunga.
    Va pupam.

    ReplyDelete
  5. @DoarEu: saru'mana mult! Astept cunerabdare sa iti citesc noile scriituri ;)

    @Body: Io zic sa te apuci de scris, ce mai! Talentul curge garla prin bratele-ti obosite de atata cantat! :))

    ReplyDelete