Tuesday 29 March 2011

Telus World of Science

De curand, Gradinita lui David a organizat o excursie la renumitul Telus World of Science, care, fie vorba intre noi, momentan e doar o daramatura ce gazduieste o minunata Expozitie de Artefacte de pe Titanic. Da, ACEL Titanic!
Mi-am permis sa folosesc termenul de "daramatura" doar pentru ca stiu ca in prezent se construieste o cladire mult mai mare si mai moderna ce va fi noua "casa" pentru TWS. Puteti sa admirati noua locatie ce va disponibila in Toamna 2011 chiar aici.

Revenind la excursia lui David, am fost singurul parinte din grupa lui care a putut fi voluntar in acea zi. Prin urmare, m-au facut mama la 5 copii "all inclusive" (adica: ghiozdanele roz sau albastre, pachetele cu mancare, mofturi din categoria 3-4 ani si nelipsitii muci). Cu toate acestea, pot spune cu mana pe inima ca m-am distrat pe cinste alaturi de educatoarele minunate si ceilati cativa parinti de la grupele mai mici!


Iata-ne ajunsi la Telus World of Scince. Cele trei cercuri mobile sunt "emblema" Centrului de Stiinta, iar cladirea caramizie, in forma de castel, este de fapt Muzeul Militar.



Stati linistiti, David nu a patit nimic la ochi! Pur si simplu ii batea lumina soarelui drept in fata (da, a fost o zi foarte frumoasa, dovada si peticul de pamant neacoperit de zapada din spatele nostru!). Recunosc, in timp ce scriu acest post ma uit cu drag afara si vad stratul de zapada pus la loc, desi termometrele nu arata mai mult de -5C... asa ca putem spune ca "e cald".

Am inceput "turul" cu Expozitia de Artefacte de pe Titanic, care acoperea etajele 1 si 2. Va inchipuiti ca nu a fost deloc usor sa tii in frau o droaie de copii printre vitrinele armate... Am facut alarma sa porneasca de vreo 5-6 ori, dar... nu-i nimic! Canadienii sunt invatati de mici sa trateze lucrurile cu calm si... politete! Paznicii au zambit frumos, au resetat alarmele si apoi ne-au reamintit de fiecare data sa incercam sa nu lasam copii sa se sprijine pe vitrine. Mda, sigur asta a functionat!



Dupa ce am vazut Expozitia de Artefacte de pe Titanic am vizitat Creative Kids Museum, unde copii au putut sa faca TOT ce au vrut. 








O camera mica cu instrumentele cele mai ingenioase pentru facut muzica.










Am descoperit si un teatru! Educatoarele s-au asezat frumusel pe scaune si au fost spectatori, in timp ce eu am delegat zane, printi, razboinici, printese, dragoni si altele.



David, printul si Maddon, razboinicul


Wenke, mititica cu rochita alba cu pete rosii, se auto proclamase Alba ca Zapada, iar pe mine m-a numit Regina cea Rea. Am gosit si un mar: resturi de la o draperie rosie!




Zachary isi dorea foarte mult sa imblanzeasca serpi :)



Jason vroia sa faca poze... mereu!




Am exersat si eu un pic cu cariocile pe "Zidul de desenat". Nu va lasati inselati, vrajitoarea mea cu nasul mare era mare cat David.


Si educatoarele se pot distra! :)



Si cam asta a fost excursia noastra. 

In timp ce noi ne distram, Radu facea ce stie el mai bine...



Pentru cei care se intreaba cum mai e vremea in Canada, nu va putem spune decat cum e in Calgary, sac! 

+4C, soare si zapada numai buna de facut oameni de zapada. :)



Capace de la sticlele de lapte




Poza facuta de David




Spor in toate!


Claudia

2 comments:

  1. Frumos.La cat mai multe plimbari.mama_s

    ReplyDelete
  2. @mama_s: Multumim frumos! Sa fie :)

    ReplyDelete