Wednesday 27 October 2010

Pumpkin Hunt

Salutari, dragilor, de peste ocean!

Se pare ca pentru noi luna Octombrie incepe cu sarbatoare si se termina cu sarbatoare, ce-i drept de o cu totul alta natura amandoua.
Daca am debutat cu Thanksgiving Day, iata-ne acum in marile pregatiri pentru Halloween. Fie vorba intre noi, Canada se pregateste de Halloween de pe la sfarsitul lui Septembrie!! Au rasarit dovlecii de te miri de pe unde, au venit vrajitoarele chiar pana in mijlocul lu' Safeway si au zburat stafiile pana si in cele mai populate locuri, fara sa le pese ca in loc de tipete si lacrimi, mai nou starnesc bucurie si idei nastrusnice in randurile tancilor de doar 2 ani.

Cum nu se putea sa ne lasam mai prejos, am dat fuga la magazin si ne-am "accesorizat" copilu' cum se cuvenea! Desi puiu' dorea costum de (culmea!) print, l-am convins ca si piratii pot fi printi in zilele lor bune.

Rezultatul?
Un copil fericit, care isi poarta cu emotie si mandrie costumul in fiecare zi, visand la muntii de ciocolata pe care o sa ii primeasca in noaptea de Halloween!
(nota pt mama: David de abia ce venise de la gradinita, de aia are bluza murdara! Si oricum, daca ar veni curat, atunci nu ar mai semana cu mine, nu? ;) Cu totii stim ca ma intorceam cu "meniul" pe piept, mandra nevoie mare de bucatele alese cu care ma ospatasem!)

Deunazi, am fost intr-o excursie cu gradinita la ferma Butterfield Acres pentru a vana dovleci! Zic "am fost" pentru ca m-am oferit voluntar ca sa ii ajut cu copiii. Cum aveau nevoie de 1 ingrijitor la 5 copii, ca altfel nu puteau merge, s-au strans vreo 10 parinti (traiasca "call in sick!") care nu vroiau altceva decat sa fie si ei copii pentru o zi!

Ne-am imbarcat in traditionalul School Bus si iata-ne porniti la drum...


Eu am avut grija de David si Tincya

Ne-am imbarcat in 2 "carute" trase de "Blue", tractorul cel batran.


Ni s-au explicat regulile:
1. "Nu opresc tractorul decat atunci cand strigati tare: pumpkin! pumpkin!"
2. Fiecare copil ("repet: copil! nu vreau sa vad vreun parinte impartind dovleceii!") ia 1 dovlecel si se intoarce la wagon.
3. "Nu vreau sa vad picior de parinte ajutand copiii"
4. "Parinti, m-am facut inteleasa?"

Uuuu, tipa era chiar serioasa!

Atat de serioasa, incat s-a incumetat sa il conduca si pe "Blue!"

Lameeee!

David & Mariuca sitting in a tree....Ea este prietena lui David. Din fericire este romanca si mai este si in grupa cu el! Norocosul!

Cea cu mana ridicata este Tabassom, directoarea gradinitei.

Si am ajunst la locul cu pricina si copii au inceput sa strige "pumpkin, pumpkin, pumpkin!"

Nici nu apucam sa ii dam jos din "carute" ca o si zbugheau in desis, cautand dovleceii ascunsi printre crengi, fan si zapada (da, era si un pic de zapada!)

Ghiciti cine a gasit primul dovleacul?

Exact! David a fost primul, urmat la distanta de cateva secunde de Mariuca! Ole!

Iata-i si pe ceilalti concurenti! Fiecare are grija mare de dovleacul lui si incearca sa rezolve un puzzle important: "Dovleacul meu e mai mare dacat capul meu? Hmmm...."

La partea decorativa a urmat ceva la care Radu a zis ca nu poate sa reziste: lipici, lipici, copii entuziasmati, lipici si mai mult lipici!
Lipici pe mese, lipici pe haine, lipici in par, lipici pe dovleci, lipici pe copii.... Dar ce mai conteaza asta, cand vezi cum prichindeii se distreaza?? Vorba aia: "spala mama!", desi ar trebui adaptata la "spala washerul si usuca dryerul!" :)

David si-a scris numele pe dovlecel si i-a facut o fata zambitoare, apoi a trecut la... lipici!



Dovleceii decorati au fost asezati pe mese pentru a se usca. Intre timp copii au dat un tur de ferma si au vazut animalele (inghetate) care cotcodaceau, grohaiau, nechezau sau faceau ca lamele (stie cineva cum face o lama? eu am incercat sa aflu, dar cred ca botul le era inclestat de la frig...).
Noroc ca unde am stat noi aveam un foc cu lemne si vreo doua sobe mari! David a cerut poza la foc, asa ca iat-o!


Poza facut de David. Tot cu focul.

Cei 3 purcelusi. Al 3-lea inca mai lucra la casa!


Voi incheia cu dovlecelul lui David, pentru ca muncit la el foarte mult si este mandru de ce a facut. De Halloween o sa il punem la loc de cinste si vom face si mai multe poze cu el! :)




Imbratisari (zgribulite)!

Claudia

7 comments:

  1. Felicitari lui David si multi,multi pupici pentru munca la dovleac.Este foarte frumos si ma bucur mult ca este atat de fericit.Pentru tine Clau tot atat de multe felicitari pentru stil su efortul pe care-l faci ca sa ne tii la curent.Multumesc.Astept si relatari din seara de halloween.
    mama_s

    ReplyDelete
  2. pupici veseli...

    petreceri frumoase!

    ReplyDelete
  3. dovleac cu pene!
    ce frumos...
    sa-ti pui cerceii asortati!

    ReplyDelete
  4. :) Foarte frumoasa toata experienta cu ferma si mai ales, dovlecelul lui David :)

    ReplyDelete
  5. Super tare cumnată. Îmi place că rămai la fel de ştruli, că doar îmi semeni.

    Îţi spun eu cum fac lamele, citez: "Gillete!!!"

    Broscoii abia aşteaptă să citească şi alte întâmplări ale familiei Telcu ... pardon Tecu. :p

    ReplyDelete
  6. Felicitari David.O mostenesti pe Claudia la carat BOSTANI ca la moldova.LA MULTI ANI panutelor.

    ReplyDelete
  7. Felicitari,pupici

    ReplyDelete